Reservdelar till din bil online

Har butiken stängt? Inga problem.
Sök och beställ reservdelar när du har tid!

Genom Autoexperten-Söderströms Internetbaserade reservdelskatalog kan du söka och beställa delar till din bil dygnet runt i reservdelskatalogen, som innehåller över 120 000 artiklar.

Ange ditt registreringsnummer för att hitta reservdelar till din bilmodell

Sök registreringsnummer

Vid en sökning här kommer du automatiskt till vår sida i Autoexpertens reservdelskatalog. Klicka på den varugrupp som du är intresserad av. Vänligen observera att dessa kan ha en eller flera undergrupper.

Välj tillbehör

Vissa produkter, som exempelvis tillbehör, anges inte vid reg.nummer-sökning. Du hittar dessa genom att klicka på "Produktkatalog" och sedan antingen genom att ange varumärke eller söka i varuträdet.

Lägg i varukorgen

Tycker du att den information du får om ett varumärke och pris överensstämmer med dina förväntningar, så lägger du enkelt och snabbt en beställning genom att ange "Köp" och "Till kassan". Du kan "köpa" fler än en produkt innan du går "Till kassan".

Lägg order

Du avslutar genom att trycka på "Lägg order", varvid beställningen registreras hos Söderströms, där du har bestämt om du ska hämta det i butiken eller om det ska skickas till dig.

Försäljningsvillkor

Försäljning
Leverans sker mot postförskott eller bussefterkrav.

Frakt
Order under 250:- expedieras ej. På alla order tillkommer frakt enligt frakttaxa som inkluderar postförskotts- eller bussefterkravsavgift.

Leveranstid
Du kan i de flesta fall få din order levererad samma dag eller dagen efter som vi får din beställning. Vi förbehåller oss rätten att få restnotera order för senare leverans om varan är tillfälligt slut.

Priser
I Autokatalogens priser är gällande moms 25% inräknad. Uppdatering av priser och kataloguppgifter sker fortlöpande.

Retur- och bytesrätt
På samtliga varor gäller full bytesrätt och returrätt inom 10 dagar förutsatt att varan returneras i oskadat skick och i oskadad originalförpackning. Skicka då med faktura, samt meddela orsaken till returen. När en vara av någon anledning returneras till oss så får du som kund bekosta returfrakten. Eventuell ersättning av returfrakten sker efter överenskommelse med oss. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss. Returer och returstommar från kunder får endast skickas till oss med frakt betald. Retur- och bytesrätt gäller ej för varor som extrabeställts och inte ingår i vårt ordinarie lagersortiment.

Reklamationsrätt
Vid reklamation av vara gäller de villkor som regleras i Konsumentköplagen. Bland annat gäller att reklamation av fel i vara kan ske inom tre år från köpet. Dock ska reklamation ske inom skälig tid från det man märkt eller borde märkt felet. Skälig tid är normalt 14 dagar. Vid reklamation ska inköpskvitto eller faktura uppvisas.

Autoexperten erbjuder sina kunder tre års garanti på alla reservdelar som levereras av Autoexpertens avtalsleverantörer. Det är även värt att poängtera att de bildelar Autoexperten säljer ofattas av EUs förordning (1400/2002/EG), vilket innebär att biltillverkarens garanti förblir intakt.

Skador
Om en vara är skadad när du får den ska hela försändelsen med emballage visas upp på post- eller busstation. Eventuella ersättningskrav ställs till posten eller bussgods som har försäkrat alla transporter.

Felexpediering
Skulle något fel ex. felräkning eller annat misstag ha skett av oss är vi mycket angelägna att du meddelar oss så att vi får rätta felet omgående. Kom ihåg att det är din skyldighet att innan du bryter en varuförpackning eller monterar delar du beställt, så ska du kontrollera att rätt varor levererats.

Transportsätt
Vi försöker expediera din beställning samma dag som vi får den. Dessutom anser vi att ”transporttiden” bör vara så kort som möjligt. På grund av paketets storlek och vikt skickar vi din beställning på det sätt som vi av erfarenhet vet är bäst.

Post
Paket upp till 20 kg ej skrymmande skickas som postpaket.

Bussgods
Samtliga busslinjer i Norrland har genom samverkan möjlighet att transportera gods. Inom området finns ett stort antal utlämningsställen.